n.a.v het overlijden en begraven van een goede vriend ben ik mezelf meer gaan afvragen , wat ik zelf tzt zou willen ...( begraven worden? gecremeerd?) en vandaaruit is mijn passie ontstaan om daar meer vorm aan te willen geven..

URNEN maken... het werden BEELD-URNEN. Ik vind het zelf een meer passende naam voor de URNEN die ik ben gaan maken. eigenlijk wil ik "gewoon" een mooie vorm, n mooi beeld maken , waar oa. de as van een geliefd persoon in bewaard kan worden, na het overlijden.

En al werkende  groeide het idee, dat het uiteindelijk  HERINNERINGSBEELDEN zijn die ik maak. waarin ook allerlei kleine dierbare tastbare herinneringen in bewaard kunnen  worden ....

Niet iedereen immers vind het fijn om de as  van een geliefd persoon (dier) te bewaren in hun direkte leefomgeving, maar wil  wel 'n plekje voor allerlei kleine  herinneringen...(foto's, ringetjes,briefjes etc etc..)

Het  Herinneringsbeeld kan  naar wens worden afgesloten, maar kan ook  naar eigen believen geopend worden dmv  het " dekseltje"  dat een onderdeel is van het BEELD

 Een HERINNERINGSBEELD dat een bijdrage kan leveren aan de troost, die iemand nodig heeft in tijden van verlies.....maar tevens geluksgevoel van -nu-  symbolisch kan bekrachtigen.

Door de zgn. BUITENHUISJES kunnen  de HERINNERINGSBEELDEN zowel BINNEN als BUITEN  geplaatst kunnen worden.            Ze zijn MET als ZONDER Buitenhuisje te koop.

meer van mijn werken ( beelden en schilderijen) zijn te zien op:

www.ellyvandeneertwegh.com

evandeneertwegh@ziggo.nl

tel.+31640108005.